Jubilarna 20. manifestacija Noćnjak 2018. održava se u Hotelima Olympia

 Mnoge životne priče utkane su u godine ove najstarije maslinarsko-uljarske manifestacije. Prvi Noćnjak održao se 1999. godine u Kaštelima i otada se kontinuirano održava svake godine u drugoj dalmatinskoj županiji i mjestu. Tako ove godine Noćnjak slavi svoju dvadesetu obljetnicu. Jubilarna 20. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara Noćnjak 2018. održat će se od 15. do 18. ožujka 2018. u Hotelu Olympia u Vodicama pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Olympia at night

Noćnjak okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije, te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo. Trodnevni program manifestacije sadrži stručna predavanja, praktične radionice, degustacije, sajam opreme za maslinarstvo i uljarstvo, izložbu maslinovih ulja i proizvoda od masline, a za sve posjetitelje otvoren je bez plaćanja kotizacije. Stoga Noćnjak treba iskoristiti kao priliku za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. 

Manifestacija počinje svečanim otvaranjem u četvrtak 15. ožujka 2018. u 18 sati u Hotelu Olympia, kada će biti dodijeljena osobna i kolektivna priznanja u području maslinarstva i uljarstva.