Olympia Health & Safety protokol

Prizori zbog kojih vrijedi putovati

1. KRENITE NA ROAD TRIP

Ovaj dio Dalmacije oduzima dah, a najbolji su trenuci kad se samo vozite i zaustavite gdje god želite. Prošetajte, sjednite i krenite na put kad budete spremni.

2. PRONAĐITE SAVRŠENO MJESTO NA KOJEM ĆETE UHVATITI ZALAZAK SUNACA

Ima ih toliko da možete uhvatiti posljednje zrake sunca bez da ih dijelite s bilo kim drugim. Jednostavno budite blizu obale dok ne nađete mjesto savršeno za fotografiju.

3. VAMOS A LA PLAYA O-O-O-WEE-O

Plaže se protežu od Tribunja na zapadu do Srime na istoku, a u sezoni privlače tisuće kupača koji su željni osvježenja i zabave.
Plaža Olympia, Plava plaža i plaža Vruje mogu ponuditi svima.

4. IZGUBITE SE U USKIM DALMATINSKIM ULICAMA

Stari grad Vodice prekrasan je labirint malenih ulica. Možete se izgubiti u malim uličicama i otkriti čudesne male lokalne restorane, a onda se iznenada otvore i nađete se na ogromnom trgu s otvorenim kafićima i barovima.

5. JEDITE LOKALNO

Uronite u čaroliju Dalmacije istražujući njenu prekrasnu netaknutu prirodu i bogatu tradiciju. Mali slikoviti gradovi i sela u kojima tradicionalni način života još uvijek postoji daje poseban šarm i spokoj, jedinstven za regiju u kojoj ljudi žive u skladu s prirodom. Ovo bogato kulturno naslijeđe najbolje je iskusiti u jednostavnosti i bogatstvu dalmatinske kuhinje.

Provjerite --- Restoran Sky, 10. kat hotela Olympia Sky

6. ISTRAŽITE ŠIBENIK

Grad Šibenik prvi put se spominje 1066. godine, pa su neke atrakcije stare gotovo tisućljeće. Šibenik privlači sa svojim tvrđavama i Katedralom, koja je 2000. godine stavljena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Od tada je postala glavna atrakcija staroga grada. Katedrala je građena više od 100 godina zbog nedostatka novca.

Naravno, Šibenik nije samo povijesti. Ako želite osjetiti puls grada, prošetajte rivom ili istražite njegove uske uličice. Naći ćete nekoliko zanimljivih barova i restorana u kojima možete dobiti osvježenje i istražiti domaću kuhinju. Također možete provjeriti obližnju plažu Banj, jednu od najljepših gradskih plaža u Hrvatskoj. Za najbolji pogled na Šibenik i njegov arhipelag posjetite veličanstvenu Tvrđavu sv.

VIDI VIŠE

7. OTKRIJTE JEDINSTVENU SNAGU NATURE

Još jedna stvar koju svakako ne biste smjeli propustiti je obližnji Nacionalni park Krka. Poznat je kao jedan od najljepših nacionalnih parkova u Hrvatskoj, a samo pola sata udaljen je od Vodica. Njegove spektakularne šume, jezera i slapovi čine ga savršenim mjestom za opuštanje i  punjenje baterija.

VIDI VIŠE

8. PRONAĐITE LABYRINTH KAMENA S 89 OTOKA, STIJENA I HRIDI NA MORU

Doživljaj nacionalnog parka Kornati nezaobilazna je atrakcija za posjetitelje. Tek kroz navigaciju možete otkriti arhipelag Nacionalni park Kornati u punini njegova izuzetnog razvedenog karaktera i brojnih uvala. Pauza za ručak bogata morskim okusima,  kupanje na osamljenim mjestima do kojih je teško doći s kopna, pruža istinsko hedonističko iskustvo otoka Kornata.

VIDI VIŠE

10. VINO

Jer ... vino. #svejerečeno

11. NAUČITE KAKO SE RADI NAJBOLJE MASLINOVO ULJE

Od razgledavanja do pripovijedanja, polako ćete kušati različite vrste ulja koje će predstaviti profesionalni kušač maslinovog ulja. Kušanje uključuje najmanje 3 vrste maslinovog ulja. Budite spremni "pokvariti" nepce čarobnim ukusima najkvalitetnijeg domaćeg pršuta i sira s ekstra djevičanskim maslinovim uljem.

VIDI VIŠE

12. PUSTITE AVANTURISTIČKI DUH NA VIDJELO

Isprobajte zipline iznad rijeke Čikole.

Uživajte u 1,4 km dugoj avanturi koja će vam pojačati adrenalin. Vidjet ćete prekrasan krajolik kanjona rijeke Čikole sa 120 m do 30 m nadmorske visine. Na tri linije dužine 250, 500 i 650 m osjetit ćete brzinu do 70 km / h.

VIDI VIŠE

Stay safe Croatia, Safe travels WTTC
eu, esif

Krajnji primatelj financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija".