MBT 2018. – 16. godišnji skup regionalnih radio-difuznih organizacija i proizvođača odašiljačke opreme

Iz godine u godinu ova konferencija bilježi sve veću posjećenost, što ju čini izvrsnom prilikom za uspostavu poslovnih kontakata i razmjenu stavova i iskustava. Konferencija prati trendove, obrađuje zanimljive teme, razvoj i najnovija dostignuća tehnologije odašiljanja. Uloga domaćina i organizatora 16. MBT-a pripala je Odašiljačima i vezama.


Glavne tematske cjeline MBT2018 konferencije su budućnost zemaljskog odašiljanja radija i televizije (Broadcasting), digitalni radio DAB+ kao nova dodatna platforma, novi servisi i usluge kao što su OTT, HbbTV te nova područja i mogućnosti za razvoj poslovanja radiodifuznih organizacija (IoT, PMR, PPDR, 5G, …).

Broj sudionika, kao i broj zemalja iz kojih dolaze, iz godine u godinu raste pa se na MBT2018 očekuje preko 150 sudionika iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Austrije, Mađarske, Rumunjske, Bugarske, Moldavije, Slovačke, Ukrajine i drugih zemalja. Osim konferencije, proizvođačima opreme kao i drugim zainteresiranim sudionicima na raspolaganju je izložbeni prostor u hotelu na kojem će moći izložiti i prezentirati svoju opremu i usluge dok će društvena i druga neformalna događanja tijekom cijele ove konferencije svim sudionicima omogućiti razmjenu iskustava, ideja i razmišljanja.

„Kako sam predsjednik nadzornog odbora društva Odašiljači i veze d.o.o. upravi sam predložio da se MBT ove godine održi upravo u Vodicama, koje su izgradnjom novog modernog hotela sa kongresnim centrom postale iznimno atraktivne za održavanje događanja ovakvog tipa“ – rekao nam je Ante Grbac predsjednik nadzornog odbora društva Odašiljači i veze d.o.o.