Medicinsko pravo okuplja najveće stručnjake u ovom području

Od 11. do 13. studenoga 2016. godine u hotelu Olympia održava se 2. hrvatski simpoziji medicinskog prava s međunarodnim sudjelovanjem.

Riječ je o visokom skupu kojem je cilj na jednom mjestu okupiti predstavnike svih relevantih subjekata unutar sustava zdravstva, i kao takav predstavlja poseban ali i danas sasvim prirodan spoj medicine i prava, povijesno dviju najstarijih znanstvenih disciplina koje zajednički brinu o najvećim dobrima čovjeka od posebnog značaja, te se iskreno nadamo da će mnogi stručnjaci iz područja medicine i prava u Republici Hrvatskoj naći interes prisustvovati ovom skupu.

Iznimno velik interes za organiziranjem skupa predmetne tematike iskazan je sudjelovanjem brojnih stručnjaka medicine i prava na prvom hrvatskom simpoziju medicinskog prava održanom na Plitvicama 2015. godine. Tijekom simpozija bit će podijeljena stručna i znanstvena iskustva i razmatranja najznačajnijih instituta medicinskog prava.

Organizator skupa je Pravni fakultet Sveučilišta u Splitu uz suorganizaciju Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore zdravstvenih radnika.