Otvoren stručni skup ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova RH

Hotel Olympia & Olympia Sky su od 6. do 8. studenog domaćini Stručnog skupa ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova RH kojeg organizira Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. Tema ovogodišnjeg stručnog skupa je „Anatomija i odgovornost u rukovođenju i upravljanju srednjoškolske ustanove“. Na skupu sudjeluje 350 srednjoškolskih ravnatelja, a nazočne je pozdravila ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

- Škole i učitelji nositelji su procesa obrazovanja i stvaraju poticajno i kreativno okruženje, a ravnatelji imaju krucijalnu ulogu u tome. Čuli smo već i čut ćemo na ovom skupu o problemima s kojima se suočavaju ravnatelji u poslu i iako neće biti lako, moramo biti svjesni da se stvari ne mogu promijeniti preko noći, Hrvatska nema vremena i zajednički ćemo graditi sustav jer učenici ne mogu čekati. Želimo mlade zadržati u domovini i omogućiti im da budu konkurentni na tržištu rada -poručila je ministrica ravnateljima srednjih škola.

Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec naglasila je kako ravnatelji snose izuzetno veliku odgovornost za sve poslove u svojim ustanovama, a odgovorni su i za uspjeh učenika i rad svih zaposlenika, nastavu, suradnju s roditeljima, rezultate i programe.

 

Na stručnom skupu koji će trajati tri dana, uz ravnatelje srednjih škola iz Hrvatske i učeničkih domova, sudjeluje i pomoćnik ministrice znanosti obrazovanja i sporta Vlado Prskalo, saborski zastupnik Dražen Barišić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković i brojni drugi stručnjaci s područja obrazovanja.