Započeo je 9. Susret gradonačelnika i poduzetnika

9. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika "48 sati" održava se u hotelu Olympia od 22. do 24. studenog 2017. godine u organizaciji Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i poslovnog tjednika Lider.

Dva vrlo intenzivna dana konferencije ponudit će rješenja o tome kako efikasno gospodariti otpadom, kako uskladiti razvoj razvoj destinacije s razvojem lokalne zajednice, te kakva je budućnost lokalne samouprave.

 

Tople riječi dobrodošlice u ime domaćina uputila je gradonačelnica Vodica Nelka Tomić, a u ime Županije i Hrvatske zajednice županija prisutnima se obratio župan Goran Pauk.

-Ovakvi skupovi na kojima se raspravlja o aktualnim gospodarskim pitanjima, na kojima se vidi povezanost lokalne i regionalne uprave s gospodarstvom su itekako dobrodošli.

Stoga čestitam Udruzi gradova i tjedniku Lider na organizaciji te svim prisutnima kako bi svojom nazočnošću potaknuli suradnju i digli je na još veću razinu jer puno je naših izglednih prilika u potpori poduzetnika od strane lokalne i regionalne uprave – istaknuo je župan Goran Pauk.

Skup je započeo prezentacijom primjera dobre prakse Uređenja obalnog pojasa Vodice – Srima – Prvić, koju je prezentirao Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo

Prisutni se iz prve ruke prezentacijom saznali kako je Grad Vodice uredio i radi na uređenju svojih plaža Srima, Vruje i plažu Punta - Bristak, izgradnji kanalizacijskog sustava te zaštiti obalnog pojasa od podizanja razine mora.

Spomenimo kako će ovaj susret okupiti oko 350 predstavnika lokalne samouprave i gospodarstva, a sudjelovanje su najavili ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Čorić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar državne imovine Goran Marić, ministar financija Zdravko Marić i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac.