Restoran Sky – Dalmacija na tanjuru, more pred očima
Restoran Sky smješten je na desetom katu hotela Olympia Sky.
Pogled se proteže preko mora i otoka, što je jednako očaravajuće kao vrhunska kuhinja i jela koja njeguju tradiciju kraja. Svako jelo odiše Dalmacijom zato što je jednostavno, autentično i pripremljeno od svježih namirnica.
Jela se pripremaju u josper peći na drveni ugljen, što daje poseban miris i teksturu steakovima, svježoj ribi i škampima. Njeguju se tradicionalne dalmatinske recepture i tehnike pripreme, te se svakodnevno peče domaći kruh.
Pogledajte našu galeriju
Restoran Sky
Smješten na vrhu hotela Olympia Sky, restoran Sky otvoren je tijekom cijele godine.
Pažljivo osmišljeni meniji prate godišnja doba, posebne prigode i lokalne namirnice. U restoranu Sky, sezonski ritam prirode se ne osjeća samo izvana nego i na tanjuru.
Sezonski meniji
U veljači, Sky obilježava mjesec ljubavi posebnim jelovnikom i menijem za Valentinovo. Ožujak je posvećen Danu žena, a proljeće započinje danima šparoga koji traju od 1. travnja do 15. svibnja.
Jesen u Skyu miriše na tople začine i svježe namirnice kroz jesenski menu od 1. listopada do 1. prosinca, dok se u prosincu održavaju tradicionalni dani bakalara.
Sve su ovo pažljivo osmišljeni klasici koji će vas podsjetiti na domaće i tradicionalno, na dom i neka jednostavnija vremena.
Vinska karta
Ponuda vina ništa ne zaostaje za kuhinjom.
U vinskoj karti nalaze se etikete iz svih hrvatskih regija — od lokalnih vinara iz Vodica, Srime, Primoštena, Drniša i Plastova, do poznatih podruma s Pelješca, Korčule, Hvara, Brača i Visa.
Tu su i vina iz Istre (Buje, Motovun, Rovinj), te iz kontinentalne Hrvatske, poput Plešivice i Kutjeva.
Namirnice i priprema
Cijela kuhinja Sky restorana se temelji na upotrebi svježih lokalnih namirnica.
Riba se nabavlja iz ulova provjerenih ribara, povrće svakodnevno s vodičke tržnice i obližnjih OPG-ova, a meso i druge namirnice od domaćih proizvođača koji dijele istu filozofiju, a to je jednostavnost, kvaliteta i poštovanje prema hrani.
Tradicija na tanjuru
Na jelovniku se mogu pronaći jela koja jedina mogu ispričati pravu priču o Dalmaciji:
- saur od svježe ribe
- hobotnica na salatu
- marinirani inćuni
- skradinski rižoto
- školjke na buzaru
- gregada
- brudet
- orzoto s janjetinom
Svako od ovih jela prikazuje istinski karakter mjesta, mora i ljudi koji znaju kako iskoristiti godišnja doba, znaju što je strpljenje i pravi okus.
Rezervirajte svoje mjesto na restaurantsky@olympiavodice.hr ili na +385 91 112 2 022
Radno vrijeme: 13:00 - 23:00









